Hyppää sisältöön

Kunnat


Kunnan liittyminen ja asiointiliitokset Luvat ja valvonta -palveluun tehdään vaiheittain alla olevan kuvan mukaisesti. 

Kuntien Luvat ja valvonta -palvelun liittymisen vaiheet ja tarvittava kalenteriaika
Kuva: Kuntien Luvat ja valvonta -palvelun liittymisen vaiheet ja tarvittava kalenteriaika

Liittymiseen varattava aika

Asiointien liittämiseen Luvat ja valvonta -palveluun on hyvä varata riittävästi aikaa. Tehtävät usein sisältävät odottelua mm. tarvittavien hakemusten ja ilmoitusten käsittelyjonoista johtuen. Tyypillisesti asiointien liittäminen kestää 8-10 viikkoa, jossa merkittävä osa ajasta kuluu liittyvän kunnan toimintojen ulkopuolella. Tämä aika kannattaa osaltaan hyödyntää palvelun käyttöönoton valmisteluissa ja toteutuksen tehtävissä, jotta liitettävät asioinnit saadaan sujuvasti käyttöön.

Liittymisen vaiheet

Liittymisen vaiheet on jaettu kolmeen eri osioon seuraavasti:

  • Vaiheet 1 – 3 mahdollistavat Luvat ja valvonta -palvelun käytön. Ilman näissä vaiheissa käyttöönotettuja toiminnallisuuksia viranomaisen ei ole mahdollista käyttää Luvat ja valvonta -palvelua.
  • Vaiheissa 4 – 5 kootaan kunnan Luvat ja valvonta -palvelun kautta asiakkaalle tarjoamat asioinnit ja niiden käyttöparametrit, sekä annetaan vahvistus käyttöönottovalmiudesta palvelun puolelta
  • Vaiheessa 6 kunta liittää Luvat ja valvonta -palvelun osaksi kunnan asiointitarjontakanavia

Vaihekohtaiset ohjeet

Vaihekohtaiset ohjeet löydät alla olevista linkeistä. On tärkeää, että vaiheistusta seurataan ohjeiden mukaisesti käyttökelpoisen lopputuloksen varmistamiseksi.