Hyppää sisältöön

Viranomainen osana palvelukokonaisuutta


Luvat ja valvonta -palvelun palvelukokonaisuudet sisältävät asiakkaan toiminnan vaatimia paikallis- ja alue-, ja kansallisien viranomaisien lupia ja muita hallinnollisia menettelyitä. Palvelukokonaisuuksia on kehitetty huomioimaan erityisesti asiakkaan toimintaa, jotka tarvitsevat useita lupia eri viranomaisilta. Puhutaan monilupaisista asiakkaan hankkeista.

Esimerkiksi Tapahtumajärjestämisen palvelukokonaisuus sisältää kuntien ympäristöterveyden ja rakennusvalvonnan, hyvinvointialueiden pelastustoimen ja terveydenhoidon, poliisin, sekä useiden valtion virastojen lupia ja menettelyitä. 

Asiakkaan lupatarve määritetään hankekohtaisesti valitun palvelukokonaisuuden ja Lupatarveselvityksen tulosten pohjalta. Näin varmistetaan, että asiakas hakee tarvitsemiaan lupia näiden toimivaltaisilta viranomaisilta.

Huomioitavaa on, että viranomaisen lupa tai muu hallinnollinen menettely saattaa sisältyä useaan palvelukokonaisuuteen. Lisää tietoa palvelukokonaisuuksien sisällöistä ja erityispiirteistä sivun alalaidasta.

Huom!

Palvelukokonaisuuksien toimivuus asiakkaalle edellyttää viranomaisten lupia koskevien asiointipalvelujen liittämisen Luvat ja valvonta -palveluun ja palvelun käyttöönoton. Lue lisää viranomaisten palvelujen liittämisestä Luvat ja valvonta -palveluun Liitostavat-osiossa.

Tutustu palvelukokonaisuuksien sisältöön ja erityispiirteisiin