Hyppää sisältöön

Hyvinvointialueet


Pelastustoimen ja terveydenhuollon liittyminen ja näiden viranomaisten asiointien liitokset Luvat ja valvonta -palveluun tehdään hyvinvointialueen hallinnossa. Tähän ohjeeseen on koottu tehtävät, joilla Luvat ja valvonta -palvelun asioinnit saadaan liitettyä osaksi hyvinvointialueen pelastustoimen ja terveydenhuollon palveluprosesseja.

Kuva liittymisprosessista

Tehtäviin varattava aika

Tarvittavien palvelun käytön kyvykkyyksien hankkimiseen ja Luvat ja valvonta -palvelun asiointiliitoksiin on hyvä varata riittävästi aikaa. Tehtävät usein sisältävät odottelua mm. tarvittavien hakemusten ja ilmoitusten käsittelyjonoista johtuen. Tyypillisesti asiointien liittäminen kestää 8-10 viikkoa, jossa merkittävä osa ajasta kuluu liittyvän kunnan toimintojen ulkopuolella. Tämä aika kannattaa osaltaan hyödyntää palvelun käyttöönoton muissa valmisteluissa ja toteutuksen tehtävissä, jotta liitettävät asioinnit saadaan sujuvasti käyttöön.

Tehtävät

Tehtävät on jaettu kolmeen eri osioon seuraavasti:

  • Tehtävät 1 – 3 mahdollistavat Luvat ja valvonta -palvelun käytön. Ilman näissä vaiheissa käyttöönotettuja toiminnallisuuksia viranomaisen ei ole mahdollista käyttää Luvat ja valvonta -palvelua.
  • Tehtävissä 4 – 5 kootaan kunnan Luvat ja valvonta -palvelun kautta asiakkaalle tarjoamat asioinnit ja niiden käyttöparametrit, sekä annetaan vahvistus käyttöönottovalmiudesta palvelun puolelta
  • Tehtävässä 6 kunta linkittää Luvat ja valvonta -palvelun osaksi kunnan asiointitarjontakanavia ja ohjaa asiakkaat asioimaan Luvat ja valvonta -palvelun kautta

Tehtäväkohtaiset ohjeet

Tehtäväkohtaiset ohjeet löydät alla olevista linkeistä. On tärkeää, että tehtävät toteutetaan ohjeiden mukaisesti käyttökelpoisen lopputuloksen varmistamiseksi.