Hyppää sisältöön

Valtion virastot ja laitokset


Liittyminen määrittelyn yhteydessä

Valtion virastojen ja laitosten osalta Luvat ja valvonta -palveluun liittymisestä ja asiointiliitoksista sovitaan viranomaisen kanssa liitettävien asiointien määrittelyn yhteydessä. Määrittelyn aikana valitaan sopiva liitostapa kullekin asioinnille, sekä laaditaan aikataulu käyttöönoton valmisteluille ja varsinaiselle käyttöönotolle.

Palvelun hyödyntäminen

Kaikki lupa- ja valvontatoimintaa harjoittavat viranomaiset voivat hyödyntää palvelua. Valtion virastojen ja laitosten osalta palvelussa ei ole valmiita viranomaiskohtaisia asiointeja, vaan ne täytyy määritellä ja rakentaa palveluun. Kun viranomainen on tehnyt päätöksen palvelun käyttöönotosta, muodostetaan projekti, jossa viranomaisen asioinnit tuodaan palveluun. Tähän työhön osallistuu viranomaisten asiantuntijoiden lisäksi palvelun omistaja ja kehitystiimi, joka määrittelyjen pohjalta tekee toteutuksen.  Hankeaikana palvelun kehitystoimintaa ohjaa hankkeen ohjausryhmä.

Viranomaisten liittymiseen ja palvelun hyödyntämiseen liittyvät tiedustelut ja kysymykset – ota yhteyttä Luvat ja valvonta -palveluun