Hyppää sisältöön

Poliisilaitokset


Tämä ohje koskee poliisilaitoksia, jotka liittävät asiointejaan Luvat ja valvonta -palveluun.

Poliisilla on käytössään Virtu-tunnistautuminen, joten poliisilaitoksien palvelua käyttävä henkilöstö voi kirjautua palveluun heti. Edellytyksenä on, että virkailijalla on välineet Virtu-tunnistautumista varten.

Liittymiseen varattava aika

Asiointien liittämiseen Luvat ja valvonta -palveluun on hyvä varata riittävästi aikaa.

Tehtävät usein sisältävät odottelua mm. tarvittavien hakemusten ja ilmoitusten käsittelyjonoista johtuen. Tyypillisesti asiointien liittäminen kestää 8-10 viikkoa, jossa merkittävä osa ajasta kuluu liittyvän organisaation toimintojen ulkopuolella. Tämä aika kannattaa osaltaan hyödyntää palvelun käyttöönoton muissa valmisteluissa ja toteutuksen tehtävissä, jotta liitettävät asioinnit saadaan sujuvasti käyttöön.

Liittymisen vaiheet

Liittymisen vaiheet on jaettu kahteen eri osioon seuraavasti:

  • Tehtävissä 1 ja 2 kootaan poliisilaitoksen Luvat ja valvonta -palvelun kautta asiakkaalle tarjoamat asioinnit ja niiden käyttöparametrit, sekä annetaan vahvistus käyttöönottovalmiudesta palvelun puolelta
  • Tehtävässä 3 poliisilaitos linkittää Luvat ja valvonta -palvelun osaksi poliisilaitoksen asiointitarjontakanavia ja ohjaa asiakkaat asioimaan Luvat ja valvonta -palvelun kautta

Vaihekohtaiset ohjeet

Tehtäväkohtaiset ohjeet löydät alla olevista linkeistä. On tärkeää, että tehtävät toteutetaan ohjeiden mukaisesti käyttökelpoisen lopputuloksen varmistamiseksi.